14 de gen. 2018

Bloqueja el masclisme al teu mòbil



'Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil' (novembre 2017) és el títol de la nova campanya del Govern de les Illes Balears adreçada a joves i adolescents amb "la finalitat de conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials", segons paraules de la consellera de Presidència, Pilar Costa. Costa afegeix que “per combatre les violències masclistes no són suficients les polítiques destinades a la protecció de les dones, s’ha d’anar a l'arrel del problema, generar canvis socials per afavorir la igualtat i prevenir les violències masclistes”. És per això que la campanya se centra sobretot en aquells joves i adolescents que, tot i veure actituds masclistes de companys i amics, no diuen res. 

27 comentaris:

M.Kent 1r Batx.H ha dit...

És cert que hi han petits micromasclismes que hi ha que eradicar i continuar denunciant fins que aquests cessen i es puga dir que a la societat hi trobem una relació de igualtat a tots els aspectes i a tots els àmbits entre els homes i les dones.
Em pareix que açò es el que busquen aquestes campanyes de conciencialtzació del govern de les Illes balears, hi ha un dels dos vídeos en el que el missatge es clar i contundent: La teva parella no ha de estar sotmesa a un control constant del que fa amb la seva vida, potenciant per la teva inseguretat com a parella. Aquest del que parle es el representat per nois amb l’aparença de estar cursant alguns estudis en un institut.
Em trobe d’acord amb el missatge però no amb la manera de representar-lo: Sembla que aquesta mena de comportaments estiguen sols localitzats a estes edats i que fos sols un problema de la gent jove, i dubte que sigui així, trobe que d’aquesta manera també s’estan estereotipant estos comportaments i acaba per no ser del tot una ajuda.
Pel que consta al vídeo que esta representat per homes que es troben a l’edat adulta: Crec que la mena de comportaments que es reflexen tornen a estar estereotipats, “Oh quin tio mes cafre i borinot aquest que flipa amb les fotos de les celebrities despullades” o també el que es sorprèn amb la foto del cul d’una tal Marga la qual sembla que coneix… no pretenc excusar esta mena de comportaments, però ara el que trobe en falta en aquest vídeo es una dona comportant-se de la mateixa forma que ho fan aquests homes, perquè aquestes situacions d’aquest vídeo en particular no hi son per a res una conducta única i singular dels homes si no que hi han moltes dones que actuen de la mateixa manera i mai son denunciades o arreflectides com ho som els homes en tot moment.
Es impossible tractar de excusar aquests comportaments de ninguna manera pero si que es pot intentar arreflectir, en els moments necessaris, que les dones també s’equivoquen i també tenen treball per fer en aquesta lluita per la igualtat.

Paula De Gouges ha dit...

1er Batx. Humanístic

Bona vesprada.

Primerament, podem observar dos videoclips de la nova campanya del Govern de les Illes Balears que s’anomena “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”. Així com, tracten de la violència masclista, un cas que al segle XXI perdura i cada vegada amb més gravetat.
D’altra banda, uns personatges interpreten la realitat i el que ara mateix està passant, tant en amics com en parelles. A més a més, els homes es pensen que passar imatges íntimes de la teua ex parella (que va confiar en tu quan te les manava) o simplement de famoses et fa mes “maxot”.

Així doncs, pensem que la violència masclista es a soles físicament... però no, es psicològicament ja que quan el teu novio es dedica a revisar els missatges per si tens a algú que no siga ell, et vigilen el que fas o et demana les contrasenyes de les teues xarxes socials; et lleva la teua llibertat. Tot té un límit.

En la meua opinió, pense que si tens una parella que es dedica a controlar-te; et deixa vore que no confia en tu. A més a més, es massa tòxic això de no tindre la teua vida i que ell es moleste quan segueixes a un xic per Instagram. No sempre té que ser algo més, existeix la amistat. No fa falta que li montes un escàndol perquè conega a gent, les paranoies se les fa un.

Finalment, he de dir que no hi ha que cegar-se, hi ha que obrir els ulls perquè tu penses que ell te vol però, te diu que eres d’ell a soles, no et deixa vestir-te com tu voldries o et crida i insulta quan veu que tens “amiguets”.

Adèu

Emilio Clarke ha dit...

Bon dia.

En aquesta entrada, la campanya de les Illes Balears «Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil» tracta el tema del masclisme entre els jóvens quan parlen entre ells al mòbil. Els vídeos estan dirigits especialment als jóvens, ja que són els que principalment fan ús del masclisme entre ells, amb fotos i comentaris despectius de la seua ex, o de la seua novia.

Aquesta campanya té la finalitat de conscienciar contra el que és una nova forma d'utilitzar la violència masclista amb les xarxes socials i internet.
La campanya també va dirigida a aquells jóvens que no fan ús de la violència però si són còmplices i no diuen res, i fins i tot es riuen. D'alguna forma sí que fan servir aquesta violència.

Amb les noves tecnologies i les xarxes socials, és molt fàcil que l'assetjament a la dona i a qualsevol persona tinga lloc, i que moltes persones estiguen d'acord.
Per això, primer de tot, que els pares controlen als seus fills sobre el que fan a les xarxes i a l'ordinador, perquè hi ha molta gent que no sap donar un ús adequat, i, en segon lloc, s'ha de conscienciar als jóvens que no es pot fer això a les xarxes a soles perquè estigues darrere d'una pantalla i no puguen fer-te res, i això es pot aconseguir a l'escola, universitats i a la mateixa casa.

Andy Wolf ha dit...

Este vídeo m'a agradat molt ja que és quelcom que lamentablement es veu diàriament el que els xic es creguen mes virils per parlar i comportar-se així. El mes curiós de tot açò és que generalment són ells els que s'actuen així però quan és una xica les que els vol revisar el mòbil o parla així ja no ho veuen bé o no els agrada e ací la igualtat de genere però a més això de violar la privacitat de les persones no ho veig ben ja que ningú té dret a revisar-te les coses. Si eixa persona de veritat et vol i confia en tu no té perquè estar fent coses com estes per mes parella que siga.
Aprenguem a respectar la intimitat de les persones.

Helena Becker ha dit...

Com hem pogut veure, aquests dos vídeos de la nova campanya del Govern de les Illes Balears anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil” són molt curts però transmeten un missatge molt important. El que es diu és que hi ha joves que se senten millor si parlen de les dones amb un to de superioritat, com si tan sols fórem un objecte que serveix per a divertir-se o d’altres coses per l’estil.

No hem de deixar que el masclisme s’apodere d’aquest món altra vegada. Hem de conscienciar-nos que publicar fotografies de xiques sense el seu permís i dir comentaris sobre elles que puguen ofendre-les. La violència de gènere no sols és violència física, per això hem de posar-li frens a qualsevol mostra de masclisme, per molt insignificant que parega, perquè pot dur a més i potser ja no es pot trobar una solució.

Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.

Will Curie ha dit...

Avui dia s'estan prenent moltes mesures per aconseguir una societat més igual i justa. Com podem veure ena aquesta entrada, per exemple, en les Balears han volgut "atacar a l'arrel" referint-se a les xarxes socials i el contacte amb el telèfon mòbil.

Això ocorre especialment en els grups socials que formen els joves i els adolescents: Accions i comentaris masclistes pels quals no es prenen mesures, fan que aquells (o fins i tot aquelles) que fomenten aquest comportament segueixin fent-ho. Per això sorgeixen mesurades com aquestes, que esperem que suposin una millorança per a la situació conflictiva entre sexes que impedeix la igualtat.

En resum, podem observar com la societat va evolucionant favorablement, ja que cada vegada es presta més atenció a la bretxa binarista que fa que no avancem com un, sinó com dos sexes diferents.

Mar Addams 1º Batx H ha dit...

Bona vesprada

Per començar podem veure dos vídeos, aquests vídeos són d’una campanya que s’anomena “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil” del Govern de les Illes Balears. Aquesta campanya està adreçada als joves i adolescents per a conscienciar i lluitar contra altres formes d’exercir la violència masclista.

En els vídeos apareixen micromasclismes que solen passar desapercebuts i reflecta actituds masclistes. Actualment en el segle XXI continua ocorrent i es veu cada vegada més normal sobretot amb l’ús de les tecnologies.

Hi ha una cosa que ha de quedar clara i és que la violència no es resumeix soles en la part física, no també està la psicològica que encara que coste més en identificar està, com per exemple amb el control del mòbil o les contrasenyes de les teues xarxes socials. Privan-te de la teua llibertat.

Finalment, dir com dir que el missatge que vol donar la campanya del govern està clar: s'ha de bloquejar el masclisme, perquè el fet de passar fotos íntimes d’una dona siga la teua exparella o siga una persona famosa no et fa millor persona, ni el millor de la teua coïa d'amics. I per altra part el fet de controlar a la teua parella soles prova les inseguretats d'un mateix.

Paula Roussel ha dit...

En aquesta publicació podem veure dos vídeos de la nova campanya que el Govern de les Illes Balears posa en marxa anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”. En ells observem com uns xics fan comentaris masclistes que podríem escoltar perfectament de la boca d’algun company o amic i no ens semblaria estrany perquè estem acostumats. Al final dels vídeos veiem com aquestos homes expliquen la vergonya que els suposa que es continuen fent aquests comentaris i que inclús alguns joves se senten més “homes” per parlar així.

Primerament, començaré dient que em sembla una iniciativa boníssima i m’agrada molt. Són vídeos molt curts i per tant, fàcils de veure. A més, contenen un missatge directe i fàcil de captar que gràcies a escoltar aquestes frases a la nostra vida diària ens fa pensar en què va malament en la nostra societat. Aquestos vídeos donen una nova visió de les tecnologies que alguns ja coneixíem. Els perills d’internet i de les xarxes socials, aquestos que cada vegada són més subtils i comuns.

La part bona d’aquesta campanya, a més a més que ens mostra un altre tipus de masclisme diferent del que estem acostumats a veure com tal, és que li dóna també un enfocament diferent. Jo, com moltes més persones pense que el problema del masclisme i la violència de gènere radica en gran part a l’educació dels joves. Així doncs, veure en aquesta iniciativa un missatge simple i directe dirigit en la seua majoria a un públic més jove que comença a créixer envoltat de noves tecnologies.

Les noves generacions naixen amb un mòbil baix el braç i controlen a la perfecció la tecnologia i encara que se’ls avisa dels possibles perills de la xarxa ningú fa massa cas perquè pensen que ho tenen tot controlat. També hem de ser conscients del tipus de comentaris que es fan. Molts joves veuen com una gràcia enviar fotos privades de noies sense adonar-se del fet que una volta les han enviades poden tornar-se virals i ells ja no tindran cap poder sobre elles.

Per la volta la publicitat i el missatge no es dirigeix a la dona directament i els diu que no envien fotos o que tinguen cura d'ajuntar-se amb xics que facen comentaris d’aquest tipus o pensen en elles com objectes "reenviables". Per una vegada el missatge es dirigeix a aquells que ho fan i no als que ho pateixen. Per això crec que ha sigut una elecció adequada i encertada. Ja era hora que es parlara a aquells que ho fan, encara que pensen que és normal i que no passa res. Ja era hora que es començara a educar i no a buscar-li remei quan ja és massa tard sense pensar en l’inici del problema. Ja era hora de buscar-li una solució des de l’arrel i no d'aconsellar precaució i por mentre continuem preguntant-nos com és que el masclisme continua als nostres carrers.

Jesus Campoamor ha dit...

Són només 30 segons, però són clars i concisos. Hui m'he trobat amb l'entrada de "Bloqueja el masclisme al teu mòbil "on es parla del masclisme que és sotmés a moltes persones a través d'un telèfon mòbil. És comú a la nostra societat escoltar frases com «si no et deixa veure el seu mòbil és de segur perquè té qualsevol cosa a ocultar», on queda la confiança i el dret de cadascú de nosaltres de mantenir en privat la nostra intimitat?

Malauradament les noves tecnologies també ens han aportat coses molt negatives i una d'elles és, sense cap dubte, la facilitat de poder transmetre qualsevol informació, com fotos o missatges sense el permís de les persones que les publiquen.

Però el que reialment em preocupa i m'afecta més és que es normalitzen aquests tipus d'actituds masclistes que pareixen totalment normals, i amb la facilitat amb què és sotmés a la teua parella, és com si la teua parella fora teua i hagueres de controlar-la per confiar en el/ella sense adonar-nos que si reialment volem a la nostra parella, hem de fer-li sentir feliç i segura i mai controlada i encarcerada.

Si penses que aquestes situacions i comportaments misògins i masclistes han d'acabar actua. BLOQUEJA EL MASCLISME AL TEU MÒBIL I A LA TEUA VIDA!

María Zambrano ha dit...

Aquestos vídeos, anomenats “Bloqueja el masclisme al teu mòbil”, són una gran iniciativa del Govern de les Illes Balears, qui intenta conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials.

Hi ha dos vídeos, els quals tenen la mateixa finalitat, acabar amb el sexisme, però que es centren en destinataris diferents. En el primer vídeo, els protagonistes són homes adults que fan comentaris habituals en la nostra societat i en llocs on ells es relacionen, com al transport públic, al treball, al gimnàs o en un bar. En canvi, l’altre va dirigit per a joves de la nostra edat, que encara estudien. Els protagonistes també són xics, però parlen al gimnàs de l'escola, a la cafeteria, als corredors, a classe o al pati.

Aquesta petita diferencia és una gran idea, ja que els hòmens de diferents edats es poden identificar, però com ja hem dit, la resta del vídeo ensenya el mateix, parar amb aquest gran problema. La societat actual esta enganxada als telèfons mòbils i a les xarxes socials, el que vol dir que ara el sexisme no solament existeix als carrers i a les llars, sinó també en els nous mitjans de comunicació i entreteniment.

Per això, m’agrada molt la idea d'aquest Govern i crec que la resta d'autonomies i inclús de països caldria que l’imitaren, ja que les frases d'aquestos vídeos com “Passa’m les fotos que t’enviava la teua ex” o “Mira-li els whatsapps quan si despiste i punt” no solament s'escolten a les Illes Balears, sinó en tot el món.

I encara m’agrada més les últimes paraules que diuen els protagonistes: “A alguns joves, parlar així els fa sentir més homes, però molts d’altres, ens fa sentir vergonya.” Perquè si, jo vull una societat sense sexisme i amb homes conscient de les bogeries que fan els altres. Jo vull una societat sense sexisme, i per això, jo també bloquejaré el masclisme al meu mòbil.

Manolo Kahlo ha dit...

Aquesta iniciativa del Govern de les Illes Balears anomenada «Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.» Tracta de conscienciar als joves d’avui dia dels perills que ens poden dur les xarxes socials a les nostres vides i com nosaltres podem enfonsar-les als demés.

Aquests dos vídeos, en tan sols 30 segons ens expliquen el problema del masclisme que es sofreix a través de les xarxes socials, ja siguen missatges, fotos, vídeos, etc. A més a més ens explica que hi ha gent que se sent més home fent aquestes coses, però la part més conscienciada del tema se sent avergonyida per aquests actes que al segle XXI encara s'estan patint...

Com la societat ja està tan acostumada a aquest tipus de coses, al final acaben per normalitzar-les, i pensen que fer fotos o enviar-les per les xarxes socials és una cosa sense importància que no li pot afectar a ningú. Clarament, aquesta gent està molt equivocada, per culpa d’aquestes coses les dones se senten utilitzades com un objecte sexual i no serviren per a res més i crec que això s’hauria de deixar de consentir.

Per una banda m’alegre que aquest missatge vaja dirigit cap als homes, ja que moltes voltes veiem en les notícies que les dones han d’anar amb cura, per si de cas passa alguna cosa, però sincerament les dones no haurien d’anar amb cura si el problema del masclisme s’acabara, perquè la dona no té cap culpa del fet que la violen, li peguen, li maltracten, ni de res.

El problema principal és dels homes que maltracten a les dones per pensar que són inferiors.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon dia.

Encara que aquest vídeo és molt curt i que tan solament dura 30 segons les coses les deixa clares, en aquesta publicació podem observar dos vídeos realitzats pel Govern de les Illes Balears on engega l'anomenada campanya: "reacciona, bloqueja el *masclismo en el teu mòbil" aquests vídeos ens ensenyen com uns homes i xics fan comentaris masclistes on poden arribar a afectar a les dones però de sobte el vídeo es para i ells canvien d'opinió passen de parlar malament a les dones a dir que el que s'estava dient segons anteriors no està bé, no eres ni més major per açò ni eres més home per parlar així.


Aquest iniciativa em sembla una iniciativa molt bona ja que no en tots els llocs es pot dur a terme, a més parlen la seua llengua natal o la llengua pròpia d'aqueixa regió i açò la veritat és que és millor ja que *consuiguen un major acostament cap als ciutadans. És cert que tots en algun moment de la nostra vida hem fet alguna cosa per a creure'ns més major o millor potser hi haja gent que ho faça amb el tabac, fumen per fer-se més major però una altra gent ho fa amb intenció d'usar un vocabulari que es creu que són altres homes quan realment açò no li fan més homes sinó que fan més inferiors.

Aquest vídeo en part m'agrada perquè la iniciativa en aquest cas no és fer que el món veja que les dones estan sent destrossades o si els està parlant malament, sinó que el que intenta fer no és ensenyar la perspectiva de les dones o com se senten elles, que és el que passa i què és el que se sent en estar atrapat en el cos d'una dona i ser un home, aquest vídeo intenta expressar que realment la majoria de vegades del dany causat a aquestes dones és a causa dels homes en utilitzar les seues paraules que poden arribar a causar dany a aquestes dones que pateixen tots els dies.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon dia.

Encara que aquest vídeo és molt curt i que tan solament dura 30 segons les coses les deixa clares, en aquesta publicació podem observar dos vídeos realitzats pel Govern de les Illes Balears on engega l'anomenada campanya: "reacciona, bloqueja el masclisme en el teu mòbil" aquests vídeos ens ensenyen com uns homes i xics fan comentaris masclistes on poden arribar a afectar a les dones però de sobte el vídeo es para i ells canvien d'opinió passen de parlar malament a les dones a dir que el que s'estava dient segons anteriors no està bé, no eres ni més major per açò ni eres més home per parlar així.


Aquest iniciativa em sembla una iniciativa molt bona ja que no en tots els llocs es pot dur a terme, a més parlen la seua llengua natal o la llengua pròpia d'aqueixa regió i açò la veritat és que és millor ja que *consuiguen un major acostament cap als ciutadans. És cert que tots en algun moment de la nostra vida hem fet alguna cosa per a creure'ns més major o millor potser hi haja gent que ho faça amb el tabac, fumen per fer-se més major però una altra gent ho fa amb intenció d'usar un vocabulari que es creu que són altres homes quan realment açò no li fan més homes sinó que fan més inferiors.

Aquest vídeo en part m'agrada perquè la iniciativa en aquest cas no és fer que el món veja que les dones estan sent destrossades o si els està parlant malament, sinó que el que intenta fer no és ensenyar la perspectiva de les dones o com se senten elles, que és el que passa i què és el que se sent en estar atrapat en el cos d'una dona i ser un home, aquest vídeo intenta expressar que realment la majoria de vegades del dany causat a aquestes dones és a causa dels homes en utilitzar les seues paraules que poden arribar a causar dany a aquestes dones que pateixen tots els dies.

Claudia Du Chatelet ha dit...




Aquest vídeo anomenat ''bloqueja el masclisme al teu mòbil'' tracta d'una campanya del Govern de les Illes Balears, dirigit a joves i adolescents. Mostra converses cotidianes que fan alguns hòmes entre amics i amb les seues parelles, com per exemple dir-li al teu amic que t'envie les fotografies intimes de la teua ex-parella, ( que se suposa que ella sols va compartir-les amb tu)o dir-li a la teua parella que te done les seues contrasenyes de les xarxes socials, açò es una cosa intima. Després diu que ''alguns homes diuen això per parèixer mes matxots però que a altres li dona vergonya'' parlar o escoltar això.


La violència de genere també es controlar a la teua parella revisant les seues converses de telefon o revisar constant ment a qui segueix o deixa de seguir, a qui li dona me gusta, les noves tecnologies son un nova forma de “violència”, tenim que anar amb molt de compte amb aquestes situacions que tal volta pareixen in significants

alex stone ha dit...

En aquestos vídeos es mostra uns jóvens parlant de assumptes masclistes com que van a passar les coses picants que els passen les seues noies o dient que deurien mirar-les el whatsap o demanar-li fotos per a saber a on estén . Després els mateixos jóvens diuen que no deurien de parlar aixi que molts homes parles aixi per a paréixer mes masculins o mes homes però que als homes de veritat el que li dones es vergonya.
En la meua opinió ningú deuria passar les coses intimes que la seua parella , amic o amiga intima li passa ja que pot enfastidir la vida d'aquella persona. Quan passes fotos o comentaris de diversos tipus el fas perquè estes en confiança i el menys que pots fer es guardar-lo en l'intimidat. Per altra part el tema de la privacitat d'una persona es una cosa que tot el mon te dret a tindre-la i ningú pot portar-tela . Ningú deuria de mirar-te el missatges ni obligar-te a que li manes una foto de a on estes en cada moment. En aquestes situacions tenen molta culpa la gelosia ja que la gent es comporta aixi per el por de perdre a la persona que amen però no es donen conta que si de veritat li estén enganyant no mereixen la pena i que si per altra part tan sols son paranoies pot acabar mal ja que estas portant la privacitat d'una persona i no es sentira còmoda.
En conclusió la privacitat d'una persona es un dret que tot el mon te que tindre i si se la portes estes portant també uns del drets universals que tenim tots els éssers humans

Sara Becker ha dit...

Bon dia aquesta campanya que han fet en les Illes Balears és una gran forma de fer saber a moltes persones el que de veritat passa hui en dia com una persona veu normal el tindre que passar fotos eròtiques i que ningú diga res encara que en veritat siga masclisme, però que passa que les xarxes socials en este sentit són roïns, jo crec que este tipus de coses se tindrien que reivindicar més ja que molta gent aquestes accions de les fotos les veu normal. En ple segle XXI deuríem donar-nos compte del que passa i de que açò no esta bé.

Jo estic molt d'acord en ver aquestes campanyes i tindre una veu que et diga el que esta passant i que hi ha que donar-se compte que la societat evoluciones i coses que es feien en el segle passat, passat tindria que estar. Graciés aquestes coses fan que la gent de alguna forma es donen compte del que passa en la actualitat.

Abril Collins ha dit...

Bona tarda, en el vídeo d'avui vaig a parlar d'una campanya que van fer a les illes Balears, per evitar els micromasclismes en el mòbil. Apareixen nois, dient que no està ben el deixar que tu nuvi et controli el mòbil, nois adolescents, cadascun diferent, donant cara per evitar un futur assetjament, i dic futur assetjament, perquè el controlar-li el mòbil a una persona és un assetjament a la seva intimitat.

Jo opino que és un bon vídeo perquè lamentablement hi ha molts casos a dia d'avui, en els quals el noi pot mirar el mòbil de la noia, i després la noia poques vegades pot mirar el mòbil de la seva parella. No entenc la necessitat de tafanejar-li el mòbil a tu parella, sincerament llevant el fet de la raó per la qual les persones ho fan, les bases d'una parella es basen en la confiança.

Però aquests casos no es basen en si tens confiança o no, es basen que el noi sent que la noia és de la seva propietat, per poder tafanejar-li el que vulgui i més el mòbil. El mòbil d'una persona conté moltíssima informació personal, tu nuvi potser sap una mica d'aquesta informació, però s'ha de conformar amb el que tu vols dir-li, no buscar-ho ell perquè vulgues i perquè el pensa que en ser la teva parella té l'autoritat de poder fer-ho.

Ningú ha de tenir el poder sobre tu, per decidir gens sobre tu. Solament tu decideixes que fer, el deixar-li controlar el teu mòbil pot semblar-te una ximpleria, però això a ell li puja més l'autoritat que en aquest moment sé crea que tingui per sobre de tu. Tu ets teva, abans que ser de ningú.

noah el xiquet petita ha dit...

El video que he vist en un poquet cortiu pero trata sobre el masclisme en el telefon movil
i son xics que parlen sobre tot de les xiques i sobre les seues paqrts del cos i aleshores asoles es fiquen en el seu fisic i no en lo de mes. I aixi no son les coses. Yo crec que aquest video esta ven fet perque expresa be el que fem els xic i no ni que que fer ni actuar de aquesta manera per ser mes masculi que els demes.

David Marston ha dit...

Avui he vist un vídeo i aquest vídeo tracta sobre el masclisme en el teu mòbil i parla de que volen que li passen fotos al mòbil de xiques en pilotes i tot això i al final del vídeo es pot ver que diuen que el joves diuen aixo per a paréixer mes homes o coses aixi i quan te arriba un missatge deixe tipus ni ha que bloquejar per a que ningú no puga veure lo.
La meua opinió es que no es tendria que passar ningú tipus de imatge per whatsapp ni per ninguna altra red social com instagram, facebook, twitter etc.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Què entenem nosaltres per violència masclista?, podríem definir-la com una agressió física cap a la dona? O ens quedaríem curts amb aquesta definició?, per exemple, diríem que és violència masclista un comentari ofensiu?, o que el teu nóvio et controle el mòbil?, davant d’aquesta qüestió, podem pensar i arribar a la conclusió que no solament és violència allò físic, és a dir, no solament és violència masclista el fet que un home pegue i maltracte físicament a una dona, perquè realment la humiliació, les amenaces o el control són una forma de violència masclista que hem de detindre.

En les Illes Balears, ha començat una nova campanya de Govern anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme en el teu mòbil”, que està dirigida sobretot a joves i adolescents que, després de veure actituds masclistes d'amics, no diuen res. El govern balear ha llançat aquesta campanya composta per uns vídeos, als quals se'ls ha donat difusió per les xarxes, per a poder previndre la violència masclista, sobretot en la utilització de les noves tecnologies com el mòbil.

No hem de callar davant de vídeos ofensius, fotos o comentaris masclistes, ja que, ara que la societat comença a reconèixer la violència masclista com un problema que cal erradicar. És un problema del qual ha de ser conscient tota la població, i així, aquesta pot rebutjar la mentalitat masclista que acaba en violència, ja que, la violència en cap cas es justifica. Per això, aquesta proposta balear em sembla molt encertada.

En conclusió, previndre la violència és important per a tots, per això, aquesta iniciativa dirigida a joves i adolescents que viuen envoltats de tecnologia i xarxes socials, és un gran pas per a anul·lar els comportaments masclistes, encara que a la meua opinió, això hauria d'iniciar-se des d'edats més primerenques, en l'escola, on s’hauria de donar valor a la igualtat i aconseguir rebutjar l'agressivitat. El sistema educatiu és una part important en aquesta qüestió, ja que es poden ensenyar valors i realitzar activitats col·lectives que poden ajudar a detectar i explicar el problema quan comencen les primeres manifestacions de violència masclista.

Clara Goldstein ha dit...

Les noves tecnologies han canviat el món, han canviat els hàbits, els interessos. Si li preguntes a una persona si pensa que les tecnologies del segle XXI són bones, els tòpics respecte a la resposta estan molt clars: “els adolescents diran que són imprescindibles i les persones majors que són caixes ximples”, però no és tan senzill. La veritat és que, com tot, té coses bones i coses males.

És veritat que els mòbils, els ordinadors, l’Internet, etc, han aportat moltíssim a les nostres vides. Les cridades i la missatgeria dels mòbils donen una capacitat de comunicació quasi sense fi; quan obris Internet estàs obrint un món grandíssim, amb tot tipus d’informació. La gent té una vida còmoda, i això ens agrada.

No obstant això, no hem d’oblidar-nos dels problemes que han aparegut per causa de les noves tecnologies. Aquestes causen una addicció sense mesura, creen hàbits dolents per a la salut, obesitat, el masclisme, etc. De fet, un dels majors problemes és aquests, el masclisme. És clar que existia abans i és clar que existiria si no hi hagueren tecnologies, però aquestes potencien una part del masclisme que, fins ara, no era tan important: És la de la privacitat. Per tant, en novembre de 2017 va nàixer una nova campanya del Govern de les Illes Balears: “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”.

Es defineix intimitat com “Part més interior o profunda de la vida d'una persona, que comprèn els seus sentiments, vida familiar o relacions d'amistat.”, i està directament relacionat amb el concepte de llibertat individual. És un dret comú a totes les persones, i no es pot trencar. Una persona necessita privacitat, intimitat i espai, per tal de viure. Així doncs, arribem a la conclusió que si una persona no pot viure sense intimitat, una parella tampoc pot fer-ho.

Això no obstant, les noves tecnologies han fet que, en moltes parelles, siga cada vegada més difícil mantenir la privacitat. La violació a la vida privada de la teua xica (perquè és la majoria dels casos), també és violència de gènere, i no es pot permetre. La gelosia i la inseguretat de molts xics s’han transformat, a la llarga, en una actitud controladora i dolenta, i això causa el trencament de la parella.

Són situacions que es repeteixen cada vegada més. Per exemple, quan un xic arriba a pensar (sense prova qualsevol), que la seua xica l’enganya i ara, la solució és la de mirar els seus missatges quan ella se’n vaja un moment. Això és intolerable, es pot maquillar com siga, però això és violació. Mirar conversacions, comprovar els plans o les relacions que manté la teua xica és una cosa que no s’ha de fer de cap manera.

O sinó quan un xic afirma que vol una prova de la confiança de la parella, i que eixa prova és la de donar-li la contrasenya del mòbil. No té perquè fer-ho, pot voler tindre intimitat malgrat que no hi haja res a amagar-te, i això no significa que no et vulga, ni que no confie en tu.

Altra situació per la qual existeix el masclisme a les noves tecnologies és la dels vídeos i fotos de xiques que circulen per les redes socials. Fotos que potser ha enviat una xica al seu xicot quan estaven de nòvios, i que aquest ha reenviat una vegada la seua relació ha terminat. O la dels comentaris maleducats i insultants a les fotos que puja una xica, siga per enssenyar massa, o massa poc, o per estar grossa o massa delgada.

Les noves tecnologies promouen la idea que el prototipus és més bell que la realitat mateixa, augmenta, moltes vegades, la inseguretat en les xiques, així com l'ansia de control en una parella i la violació a la intimitat. Tenen un poder que cal controlar, i que està causant molts problemes, és necessari bloquejar el masclisme als mòbils.

Edu Davinson ha dit...

En aquesta entrada trobem dues vídeos de molt poc durada. Pertanyen a la campanya anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.” La campanya vol cridar l'atenció dels adolescents que solen ser els que més participen en aquest tipus de masclisme, però es pot lligar amb totes les edats.


En els dos vídeos veiem exemples de micromasclismes que es donen diàriament. Un simple reexpedisc d'una foto d'algú nu, o comentaris sobre algun vídeo o missatge et fa còmplice del gran problema del masclisme. Aquesta campanya apareix en el millor moment, perquè avui dia amb les noves tecnologies ha incrementat el masclisme i s'està normalitzant en la societat.


Amb l'aparició de les tecnologies va aparéixer una nova forma d'agredir a una persona. Avui dia existeixen molts tipus d'agressions: agressió sexual, agressió física, agressió psicològica, etc. Aquesta última és la que més ha augmentat amb el pas del temps a causa dels mòbils i els nous mètodes de relacionar-se. Avui dia el 90% de la gent amb mòbil té una contrasenya com a mínim amb tal de protegir la seua intimitat, i és que actualment no et pots fiar de ningú, perquè si més no t'ho esperes algun amic o conegut agafa el mòbil desbloquejat i trenca la teua intimitat. La pitjor part són els comentaris de després. Aqueix simple “joc” ha fet que algú se senta indefens.


El missatge és clar; el masclisme s'ha d'acabar. Passar fotos intimes de gent no et fa sentir-te millor, solament et fa creure't “guay”. Dir que aquestes fent el que tots fan incorrectament. Un còmplice més del masclisme.

Claudia Du Chatelet ha dit...

Jo vull erradicar el masclisme, y tu?
Aquest vídeo anomenat ''bloqueja el masclisme al teu mòbil'' tracta d'una campanya del Govern de les Illes Balears, dirigit a joves i adolescents. Mostra converses cotidianes que fan alguns hòmes entre amics i amb les seues parelles.

Converses com per exemple dir-li al teu amic que t'envie les fotografies intimes de la teua ex-parella, ( que se suposa que ella sols va compartir-les amb tu, per que tenía confiança)o dir-li a la teua parella que te done les seues contrasenyes de les xarxes socials, no podem fer coses com aquestes, son coses intimes.
Després diu que ''alguns homes diuen això per parèixer mes matxots però que a altres li dona vergonya'' parlar o escoltar això.

La violència de genere també es controlar a la teua parella revisant les seues converses de telefon o revisar constant ment a qui segueix o deixa de seguir, a qui li dona me gusta el les xarxes socials, les noves tecnologies son un nova forma de “violència”, tenim que anar amb molt de compte amb aquestes situacions que tal volta pareixen in significants però no ho son.

Esther addams ha dit...


Aquesta entrada m'ha cridat l’atenció perquè parla sobre el masclisme en els mòbils, diu que abans de deixar-lo passar el bloquejes instantàniament, aquest tema està molt present en el segle que vivim, perquè també som el segle de les noves tecnologies i també perquè gràcies a la tecnologia hem inventat, una nova forma d'insultar i criticar als altres.

Les tecnologies és una cosa bona per a tot el món però amb unes quantes barreres les quals prohibissen algunes frases o paraules, per a mi opinió no estarien de més. El que diuen les persones dels balears en el video és que no fa falta dir coses masclistes quan parles amb un amic o cualesquier persona per el teu mobil. Si tu no et consideres masclista, tampoc uses frases en el teu mòbil, jo crec que no tens per què canviar el teu parlar en “whassap”.

En la meua opinió el de bloquejar no està res mal, fins i tot ací molta gent per a defendre usara l'excusa que com és el seu mòbil pot fer el que li dóna la gana i dir cualesquier cosa, però jo crec que essa no és raó, perquè si te'l dirien a tu, segurament sí que té importaria i això és un poc egoista, perquè si els passa a les altres per què no et pot passar a tu?

En conclusió, em pareix molt bona idea el que han dit en el vídeo i no estaria mal que totes les persones el feien en el seu mòbil, encara que jo el pondria com obligatori el fet de haver de bloquejar les frases masclistes, els insults fer assetjament escolar i les fotos personals.(8-01-18)

Sara Campoamor ha dit...

Què sabem nosaltres de la violència masclista? Es podria dir que és com una agressió física a la dona? O va més enllà? I si ara en comptes de maltractar a una dona, se li insulta? O simplement el fet que et controle el teu mòbil, com podríem definir açò esmentat anteriorment? Arribaríem al punt de pensar que no és violència només el físic sinó també els insults, les amenaces o simplement un control que tinga la teua parella sobre tu són formes diferents d'agredir, i hem de parar-les.


En el vídeo eixia que és les Illes Balears hi ha una nova campanya anomenada “Reacciona” Bloqueja el masclisme en el teu mòbil, dirigida sobretot a joves que després de veure actituds d'amics amb les seues núvies etc, callen i no diuen gens. Aquesta campanya ha sigut possible gràcies a que el govern balear a llançat a l'aire un parell de vídeos i s'han anat difonent més i més per les xarxes socials per a prevenir el masclisme.
Hem d'aprendre a no quedar-nos callats cada vegada que veiem vídeos ofensius o simplement un comentari masclista, ja que com he comentat anteriorment fa unes setmanes en el vídeo de Pepa i Pepe el masclisme són esglaons, i no has de deixar que pugen ni un graó, perquè el masclisme no es pot tractar com una broma o com alguna cosa que és molt poc visible, perquè no és així, perquè ho tenim present, i cal canviar-ho.


Per a acabar m'agradaria dir que veig molt important idees com la qual ha tingut el govern balear respecte a aquesta campanya ja que veig important que les tecnologies ens puguen ajudar a reduir o eliminar els comportaments masclistes, recorda que mai la violència es pot justificar.

1ºBATXILLERAT HUMANITATS

Claudia Holley ha dit...

Bones vesprada, avui vaig a comentar l'entrada "Bloqueja el masclisme al teu mòbil", en aquesta entrada podem veure dos vídeos, el primer ho protagonitzen homes adults i en el segon ixen adolescents.

Amb aquesta campanya el que pretenen és que la gent lluite contra la nova manera de violència masclista, ara mitjançant un simple dispositiu mòbil pots atacar a una persona amb violència de genere, amb un simple missatge d'una foto d'una xica nua ja aquestes fent violència masclista.

Aquests vídeos també aborden el tema de la privadesa, per a la meua el més important és la privadesa d'un mateix i si algú envaeix aqueixa privadesa t'aquesta espiant i controlant i açò es considera violència.

Devem para açò d'una vegada perquè cada vegada aquesta anant més lluny així que bloc el masclisme al teu mòbil.

Gràcies.

Valeria Campoamor ha dit...

Bona nit, en aquest video, amb un parell de segons podem veure el Consell que ens volen donar. Com he dit en vídeos a anteriors la violència de gènere és alguna cosa que ens pot estar passant i no ens adonem.
Els joves d'avui dia pensen que són més homes si tenen a més xiques, que són més homes si ens tenen controles, també hi ha molts xics gelosos que cometen assassinats i delictes justament per aquesta raó.

En aquests temps revisar el mòbil de la nostra parella és alguna cosa comuna, els joves ho veiem amb bons ulls, però açò està malament, és violar la intimitat d'una altra persones, que per molt que siga nostra parella no la podem controlar, ni per gelosia, ni per desconfiança, ni per res. Hi ha altres maneres de solucionar els problemes que existien i ens porten a controlar el mòbil.

Al meu entendre, com he dit, crec que és alguna cosa que fins a jo mateixa m'adone dels errors per por de ser enganyats.