2 de maig 2017

Oh, my goig


"Betevé va estrenar al febrer del 2017 ‘Oh my goig!’, un programa sobre sexualitat per a joves. S’emet els divendres a la nit, però tots els continguts estan disponibles a les diferents plataformes d’internet.

'Oh my goig!' vol ser un espai divulgatiu que serveixi per informar i sensibilitzar els més joves sobre la sexualitat. Això sí, tracta tot els temes des de la base dels drets sexuals i reproductius i des d'un punt de vista positiu i mai moralitzador.

El programa es proposa anar més enllà de l'aproximació habitual que se sol fer amb els joves sobre la sexualitat. Per això, a més de parlar dels riscos i de la prevenció, es parla del plaer, el cos i l'autoconeixement, entre d'altres. El Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat (CJAS), que des de fa 25 anys ofereix serveis específics als joves, s'encarrega de la direcció de continguts del programa.

La productora Camille Zonca s'ha fet càrrec d'aquesta primera temporada, que tindrà 13 capítols (de moment hi ha 12). Cada un tracta d'un tema diferent i es divideix en diferents parts. Comença amb un esquetx de ficció que presenta el tema, hi ha un espai de denúncia i càpsules informatives. Els que tenen especial protagonisme, però, són els joves, que opinen i expliquen els seus punts de vista, a partir dels tallers que fan amb la presentadora, Noe Elvira.

Els continguts, a més, es fragmen en càpsules més petites per afavorir-ne el consum a l'estil dels joves, principalment a través del telèfon mòbil. 'Oh my goig!', cada divendres a tres quarts d'11 a la tele i a qualsevol hora a betevé.cat."

Font: beteve.catAl canal de youtube de Oh my goig pots trobar més vídeos.

1 comentari:

Paula De Gouges 1batx. Humanístic ha dit...

En primer lloc, podem observar en el vídeo que es tracta d'una sèrie anomenada ''Oh, my goig'', aquesta tracta de la sexualitat en diferents aspectes. Així que, és visible per a qui es dedicada, per als adolescents especialment, ja que els protagonistes de les escenes són persones juvenils.

D'altra banda, aquest clip ens mostra una interacció entre dues xiques, que primerament, comença a preguntar una d'elles sobre un test de sexualitat amb algunes preguntes cap a l'altra xica, qui te que respondre.

Finalment, al acabar-hi l'entrevistadora s'adona que la receptora de les qüestions és verge, però sí ha tingut contacte sexual d'altre tipus. Aquesta deixa caure amb altres paraules que no es ''normal'' ser verge i que ja es l'hora de perdre-la.

La meua opinió, per un costat la grabació ens mostra una realitat, aquest cas es quotidià però, no estic d'acord que algú tinga el ''dret'' d'opinar a la teua vida, sobretot a la teua intimitat. Cadascun decideix amb qui deixar de ser verge, el lloc, el moment o sobretot, l'edat. L'important és estar preparat i això si, amb precaució.
Pel que fa al programa, he vist altres clips i em sembla interessant que hi hagi gent dedicant-se a ajudar els adolescents amb un tema tan important com és la sexualitat.

Adeu!