4 de maig 2011

Carlota i la flor de la vida


Oriol y Carlota from Baubo on Vimeo.



Sergio y Carlota from Baubo on Vimeo.



Marcos y sus amigos from Baubo on Vimeo.

Fragments de la pel·li "El diario de Carlota" (Jose Manuel Carrasco, 2010), pèssima versió (se li ha llevat tota la força feminista de Carlota) de l'excel·lent novel·la de Gemma Lienas: "El diari vermell de la Carlota".


"El diari vermell de la Carlota només és per a tu si penses que la sexualitat és una activitat natural de les persones, molt lúdica, que permet una gran comunicació i complicitat i que, en ella mateixa, no té res a veure amb actes dolents ni bons. El llibre que tens a les mans no és ben bé una novel·la ni tampoc un diari. És un llibre amb uns capítols novel·lats, en els quals la Carlota estableix una relació sentimental i sexual amb en Flanagan (el famós detectiu de llibres com No demanis llobarro fora de temporada), i amb uns altres capítols en què, amb l'excusa d'un diari, la Carlota va exposant tot el que aprèn sobre la sexualitat i, de retruc, sobre els sentiments. En els capítols novel·lats, podràs llegir escenes entre la Carlota i en Flanagan que et permetran fer-t euna idea de com són les relacions sexuals quan una persona s’hi inicia. En els capítols de diari, podràs resoldre dubtes o, fins i tot, omplir autèntics cràters d’informació pel que fa a temes com els genitals, la resposta sexual, el primer coit, els mètodes anticonceptius, l’embaràs, l’homosexualitat, les malalties de transmissió sexual, les disfuncions sexuals i altres qüestions." (Contraportada)

19 comentaris:

AIDA 1ªA ha dit...

Jo pensé que en la realitat el diari de Carlota tot el que passa no es pot fer en la realitat be la realitat si ,però, no el fan xiquets així , si no els majors ,perquè hi ha xiquets que es creuen majors quan ja tenen 10 o 11 anys però això no es el que va al conte el tema es que aquesta pel•lícula es un poquet ,com diria jo que no es per als xiquets i que qui la fet es que se nota que se pensa que la vida dels xiquets son així com a representat en la pel•lícula , però en la realitat no son així els jovens d’ara ,per cert jo crec que aquesta pel•lícula no tenia que ser per a majors de 12 si no per a majors de 18 .
ASEU :)

MARIA I ANDREA 1er A ha dit...

La peli diuen que no es nada interesant. A nosaltres no ems agraden aquestes pelis de sexualitat juvenil, per què donden vergonya. Altra com la de Juno, també anava d'això o una cosa parescuda.

Adrii 1er A ha dit...

Hola, als vídeos hi apareix que el xic, Sergio, soles vol sexe mentre que Carlota, vol parlar-ho i fer-lo amb seguretat. També quan Carlota va a la farmàcia per a comprar preservatius, no sap res de quins tipus hi ha i al final, al comprar-los, un xic li diu que si vol fer-ho amb ell. El vídeo soles demostra que els xics volen només que sexe i les xiques volen raonar-ho, i no deuria de ser així perquè hi ha gent contraria. Es ha dir, les xiques volen sexe i els xics parlar-ho.

josep m.c. 1ºA ha dit...

Això d’un diari sobre el sexe i tot això hem pareix un poc estrany però crec que és una bona forma de llevar-se un pes de damunt i desfer-te d’un pensament que no vols tindre en el cap, però al mateix temps un poc roina perquè si no vols que ningú s’asabente qualsevol el podria llegir.

EL XAVI DE 1A ha dit...

Al vídeo que he vist, Sergio, només vol el seu plaer, mentre que deixa de costat el plaer de Carlota, després de fer l’amor, Carlota va al bany, y es dona conter de que ella no ha gaudit, cosa que no hauria de estar bé.
Ella parla amb Sergio, y ell només vol penetració, mentre que ell segueix besant-la sense fer-li cas.
Això demostra un egoisme per part de Sergio molt gran.

Elizabeth 1º A Luis Vives ha dit...

Hola, jo ni he vist la pel•lícula ni he llegit el llibre “El diari de Carlota” sols he vist aquestos fragments i no sé molt bé si m’han agradat o no perquè em pareix genial que parle de la sexualitat a la adolescència, de com comença a descobrir-la Carlota, etc., etc.
Però la història la veig un poc irreal, perquè considere que la situació de Carlota (en alguns aspectes) no és molt comú encara hi ha algunes escenes que més d’un o d’una viurem quan siga el nostre moment.

orland del monte 1a ha dit...

El vídeo a estat bé però Carlota estava indecisa y per que era virgen i pensava que fer l’amor era altra cosa d’altre món.

La profe ha dit...

Comentaris que heu deixat en un altra entrada:

Gemma maria ha dit...
Em pareix que Oriol només estava amb Carlota per sexe, i no perquè estiguera enamorat; però ella sí que estava enamorada i es va portar una gran decepció quant li va dir que si no ho feien deixaven la relació.

4 de maig de 2011 13:29

Gemma 1ra ha dit...
Quant Sergio i Carlota van fer l’acte sexual a ell li va agradar, però ella es va quedar despagada perquè es pensava que era més i en realitat ella no s’ho va passar bé.

4 de maig de 2011 13:38

el Cris ha dit...
Jo crec que Oriol solament està amb Carlota perquè vol sexe amb aquesta.

4 de maig de 2011 13:44

EL DIEGO,EL DE 1A ha dit...
A mi em pareix que ixa edat no és per a estar pensant en xics de ixa manera, per a mi ésa per a estar més atent als estudis,un bebé a ixa edat pot trencar-te la vida per complet, no tendries temps per a per a estudiar, ni per a ti mateix, ni per a res.

Gemma maria 1ra ha dit...
Quan van tornar a quedar després de fer l’acte sexual, ella li intentava dir que no seu va passar bé però com a ell li va agradar tant no li escoltava, només volia fer-ho i ell es va cabrejar un poc.

4 de maig de 2011 13:48

:)4 ha dit...

Jo crec que aquesta pelicula es prou realista i els actors interpreten a la perfeccio els distints tipus de persones que hi ha i el comportament de molts adolescents. Estic dacord amb Carlota en molts aspectes i em dona prou llastima que a moltes persones els conten meravelles sobre el sexe.Clar,despres cada un pensa de forma diferent i el que podia haver-te agradat es replena de falses espectatives i mata tots el sentiments independents de cada un.

ruth y laura ha dit...

Aquest vídeo ens ha paregut molt realista però en realitat la activat sexual no i es tan normal com ella pensa , no et pots anar acostant amb tot el mon perquè pots collir alguna infermetat,o alguna cosa pareguda desprès en el segon vídeo apareix que ella te relacions amb un xic y el es queda tot emocionat i ella pareix que no sent res .

Emelis ha dit...

a mi me pareix que el diari de Carlota esta mal per que la vida en realitat no es així, no tothom pensem en fer aixo de la pel·lícula no es necessari fer aixo hi ha moltes coses que pensar en la vida

josheme ha dit...

jo crec que lo de Carlota esta mal per que en la vida no es tot sexo y hi ha que pensar en mes coses com en el futur.l.ect.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Aida,
La qualificació de la pel•lícula és: No recomanada per a menors de 12 anys. I la protagonista en té 16.

Entenc la teua preocupació i se’t veu molt assenyada dient que no la veus adequada per a xiquets. També està molt bé que te n’adones que aquesta pel•li, i tots els productes audiovisuals, tenen darrere persones (directors/es, guionistes...) que mostren la seua manera de veure les coses, i, com tu dius, qui ha fet la pel•li té una visió de la joventut que no és la que tu tens.

Hola Maria i Andrea. És normal tindre vergonya. A mi també em passa, que de vegades també passe vergonya mirant i parlant de sexualitat. Però penseu que és un bon motiu per a no parlar-ne?

Hola Adri, el teu comentari és molt interessant perquè te n’adones de la diferència entre l’educació que es dóna als xics i a les xiques, que provoca escenes com les de la pel•li, i de com això està canviant, i és bo que així siga. En realitat el millor és que xics i xiques parlen, perquè sense parlar la gent no s’entén i es fan coses que no donen plaer i que no agraden.

Hola Josep, els diaris se suposa que són personals, i que no els ha de llegir ningú. I tens raó, escriure les coses és una bona teràpia.

Hola Xavi, els teus comentaris sempre són molt encertats. A veure si en fas més i més argumentats!!!

Hola Elisa, són irreals per a la seua edat? Quin creus que serà el vostre moment? I no creus que s’ha d’estar el més preparada possible per quan arriben ELS MOMENTS???

Orland, ella pensava que el coit era meravellós (una cosa d’altre món) i es troba amb una altra realitat. Això passa moltes vegades, sobretot a les xiques perquè el coit no és la manera més eficaç d’arribar a l’orgasme, i tenen part de culpa les pel•lis, que sempre mostren els coits com si foren meravellosos.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Emelis, Josheme i Diego, veig que us preocupen molt altres qüestions, com els estudis, i que no considereu el sexe o les relacions com allò central en les vostres vides, i això està molt bé. Hem d’aprendre a compaginar l’amor, el sexe, les amistats, l’oci... amb els estudis, el treball a casa i a l’escola, etc.

Hola Ruth i Laura, pensar en les conseqüències dels nostres actes està molt bé. De tota manera, ella tampoc no es gita amb tot el món, només amb Sergio.

Hola Gemma, per què creus que ella està enamorada? A les quatre dies ja està enrotllant-se amb Sergio. Per què sempre diem que les xiques s’enamoren i els xics no?

Cris!! una miqueta més de molla que ja no estàs en primària!!!

danel1B ha dit...

Tots deuen ser de la mateixa forma, la mateixa moda, la mateixa vestimenta y tracten mal als que son diferents. ¡¡Sols per ser diferent et rechacen, t’insulten y ningú et vol ni com amic!!
Jo crec que cada ú té la seua llibertad, encara que molta gent no ho comprén ni ho fa. ¿Y si m’agrada una cosa que als demés no lis agraden? ¿Qué soc? ¿Un friqui? ¿Un idiota? Cada persona té la seua personalitat, els seus gustos, les seues opinions. Ningú de la teua clase pot ser el teu amic si ets diferent a ells. El més probable es que tinguen amics de diferents clases.

Anònim ha dit...

els vídeos de "carlota i la flor de la vida" no em pareixen adequats en que es pose a escriure un diari perquè el pot preguntar als pares de aixo

Rebeca West ha dit...

Aquest vídeo va de uns xiquets que van a fer el amor per primera vegada , al xic li va agradar molt però a la xica no sentia lo mateix . La xica va comprar preservatius per a la segona vegada , després de comprar-los la xica li va dir al xic que no li havia agradat molt quan van fer el amor .
Jo pense que aquest vídeo hem fa pensar com seria la primera vegada.

Rebeca Maconchy ha dit...

Només veient els vídeos, m’he adonat de les diferències entre la perspectiva que tinc sobre el que vol expressar el llibre del diari de Carlota (com que no me l’he llegit no tinc una idea clara) i la seua corresponent pel·lícula.

Sota el meu punt de vista, Carlota hauria d’estar representada amb una personalitat i un caràcter més forts. Deixant això a banda, pense que el llibre ha de ser prou interessant. Com que es mostra com viu la sexualitat una xiqueta de la nostra edat, potser algunes persones se senten identificades amb ella en algunes situacions, per exemple, quan ha d’amagar els preservatius. A més, el que viu Carlota als fragments de l’entrada ens pot servir com a aprenentatge o guia; els adolescents podem tenir problemes similars (com quan la parella de la jove i ella mantenen relacions sexuals i ella no es troba res satisfeta).

En conclusió, sembla prou interessant. M’agrada que la protagonista no tinga una sola parella durant tota la història i es mostren més persones totalment diferents entre elles.

Mario Campos ha dit...

El diari de Carlota:
En aquestos vídeos del Diari de Carlota es pot veure les dues maneres distintes que tenen de amar els adolescents. Cada adolescent té una mentalitat diferent, una forma distinta de afrontar una situació, una idea diversa del que es el amor o de què és el més important de amar. I encara que aquesta sèrie de televisió tinga uns deu anys, podem veure al nostre voltant, que els adolescents actuals tenen eixes dues formes de veure el amor com fa deu anys.

Una manera que tenen els adolescents de amar (desde la meva opinió) ho veig d’una manera egoista i que podem veure en fragments dels videos de El diari de Carlota, i es que l’amor adolescent és veritat que es puga tindre una relació formal, pero, se mentalitza molt que quan ets adolescent, tens que haver tingut relacions sexuals. Aleshores, mirant aquest tipus de manera, és veritat que el objectiu dels adolescents quan tenen una relació es intentar llevar-se el temor i el pes social que tenen damunt, i aconseguir tindre relacions sexuals. Pareix que no, pero hui en dia hi ha una pressió en algunes persones, persones que es preocupen per què en lo que porten de adolescencia no han tingut relacions.

En la meua opinió sobre aquesta forma de afrontar la situació, es que els adolescents hem construït una societat la qual es basa en si fas o no fas una cosa, que sino no aconsegueixes fer el que fa tot el món, te converteixes en un estrany, en un “tonto”, “pringao”... I costa molt admitir aixó pero, la societat adulta es comporta igual, quan hi ha una minoria de persones lluitant o parlant d’una cosa, o defensant un altra, son aplastades per la societat. Per aixó cal cridar el que penses, informar, aclarar. En conclusió, normalitzar.

Per una altra banda, tenim als adolescents que s’enamoren i que son comprensius, que el temps fará que arribe una cosa o no, que no tingui la pressió de quedar bé davant de amics. Això és un altre exemple que poden vore en El diari de Carlota, amb el altre tipus de xic que veiem. Un xic que es preocupa per que Carlota també ho passe bé tingent sexe, que puguin parlar tranquil·lament sobre coses a millorar per a aconseguir una experiencia placentera per als dos. I aquest tema és molt important i tema que hui en dia no está normalitzat, i es el simple fet de poder parlar de sexe amb qualsevol persona, que hui en dia aquest tema no es un tema tabú i que en el cas de Carlota és molt beneficiós per a la seua vida. I vaig a dir una frase que ja havia dit abans i es que: “ Si amb lo just que sabem de sexe sentim més o menys plaer, imagineu-vos si estiguem informats 100%.

La meva conclusió es que tant si un adolescent siga d’una forma o d’un altra la finalitat es que nosaltres som els protagonistes de la nostra història i elegim quan fer cada cosa. Que no es fixem el la comparativa sino el nosaltres mateixos. Que es també important el diàleg sexual, que ens ajuda saber què vol o que li agrada a atra persona. I que en definitiva, junts podem canviar aquesta norma de que el sexe siga un tema tabú, i fer que aquesta minoria que pensa així, aconseguisca normalitzar aquesta situació.