13 de febr. 2009

Coitocentrisme. La primera vegada (1)

Quan parlem de la primera vegada, quasi tot el món pensa que és el primer coit. Per exemple, quan en una enquesta es pregunta A quina edat tingueres la primera relació sexual? hom pensa en la primera relació coital. Aquesta associació entre primera vegada i primer coit no és gens simple, sinó que té unes conseqüències prou importants per a la vida afectiva i sexual de les persones. Pensar això significa diferenciar entre pràctiques sexuals de primera (la penetració) i pràctiques sexuals de tercera (carícies, abraçades, etc., és a dir, els anomenats preliminars) i significa també marcar la diferència entre el sexe madur i l’immadur. El petting, que és el terme anglés que serveix per a designar totes les pràctiques sexuals tret del coit, es considera una pràctica menor que un realitza només perquè no pot accedir a la pràctica estrella. Utilitzant un símil automobilístic, seria com si a Fernando Alonso li donaren a triar entre un Ferrari i un Ford Fiesta, i es quedara amb el segon.

La segona de les conseqüències d'aquesta diferenciació comporta també una jerarquia: la primera vegada és heterosexual, per tant, les persones homosexuals i les pràctiques homosexuals són de tercera categoria, com a poc, i per a algunes persones amb idees antediluvianes, degradants o perverses. Quina és la primera vegada homosexual?

Però la cosa no es queda tampoc ací. Sobre el primer coit heterosexual es pensa que és una pràctica enormement rellevant per a les persones, especialment si aquestes són del sexe femení. De sobres coneixem que les xiques continuen estant educades per a viure la sexualitat amb l’embolcall de l’amor romàntic, de manera que sobre l’esperada primera vegada començaran a desplegar-se tota una sèrie d’expectatives, de mites i de pors. I moltes, moltíssimes preguntes:
  • Ho has de fer quan estigues preparada! I com se sap quan està una preparada? Hi ha cap rellotge interior que es pose a sonar i a avisar que ja ha arribat l’hora
  • Ho has de fer quan estigues enamorada! Només es pot tindre sexe amb amor? No poden les xiques fer-ho simplement per plaer? Són dolentes si ho fan?
  • Ho has de fer quan confies en el xic i el conegues de veritat! Quan es coneix realment una persona? Als tres mesos? Als tres anys?
  • Ho has de fer quan estigues segura que el xic no et deixarà després! Com es pot diferenciar entre els que menteixen per a aconseguir i els que són sincers sobre les seues intencions? És veritat això que diuen que els xics no són de fiar perquè tots busquen el mateix?
  • Ho has de fer quan tu vulgues, així controlaràs el seu interés! Les xiques s’han de fer de valdre utilitzant el sexe com a instrument? Els xics perden l’interés quan les xiques són “fàcils”?
  • Ho has de fer perquè si no et deixarà! Els xics sempre volen sexe? Abandonen les xiques si aquestes no els donen la ració que necessiten? Estan els xics molt necessitats sexualment?
Uf, quantes preguntes! I que difícil contestar a totes. T’animes a fer-ho?
(Il·lustació: Anna Ruiz, Què tinc ací baix?)

4 comentaris:

B. ha dit...

La veritat és que el blog és una passada!
Encara que no hi ha moltes coses pense que pot ser un lloc on compartir opinion i aprendre moltíssim.

Llegint aquest apartat, reflexione una volta més, sobre com es viu la sexualitat. Realment som prou ignorants en aquest tema. Creiem que sabem moltes coses, però a l'hora de la veritat no en tenim idea. I ja no solament en la teoria, sinò que nosaltres mateixos, desconeguem el nostre cos. Com anem a saber de relacions sexuals si no sabem com és el nostre cos, que és amb el que "realitzem" totes eixes pràctiques?

Les relacions sexuals poden ser meravelloses, tots ho sabem. Però perquè ho siguen, s'han de fer quan les dos persones vullguen. No pots plantar-li un petó a una altra persona sense el seu consentiment i tampoc pots fer-ho si un dels dos no vol. El mantindre relacions sexuals amb una persona ha de ser baix el respecte i la confiança.

Endinsant-me a la part del coit sexual, que pareix que és el que més ens crida l'atenció o del que més es sol parlar, dir que, per suposat que la primera volta ha de ser quan s'estiga completament segura i que vas a fer-ho amb la persona que vols, confies i que coneixes molt bé. No es sap si després de fer-ho ell et deixarà, perquè jo pense que molts xics només volen això i una vegada l'aconsegueixen et deixen, però nnormalment, les persones que són així, siguen xics o xiques es veuen vindre. I per altra part, si tu estàs amb un xic, pense que si ho fas ha de ser perquè si estàs enamorada, i ho faràs amb ell. Però si no tens un compromís amb cap persona, per suposat que pots fer-ho per plaer, per què no? El plaer és una de les millors coses del sexe i pots tindre plaer amb qui vullgues, sempre i quan, torne a dir, l'altra persona també vullga.

Espere que s'anime açó. Jo per la meua part passare molt :)
I faré publicitat!

Bárbara.

Anònim ha dit...

Jo dic que en la primera vegada no n´hi ha que posarse nervios per que pots tindre un fracas en eixa relacio´

Anònim ha dit...

• El de "*Quina és la primera vegada homosexual?" jo també m'ho he preguntat moltes vegades, supose que quan tens sexe oral amb l'altra persona, o qualsevol cosa, perquè en realitat l'única cosa que no "pots" fer és el coit, però per a això existeixen joguets i això, així que, no sé..

• S'està preparada quan estàs a gust amb aqueixa persona, tens confiança amb ella i vols fer-lo. Sempre que vulguen les dues persones, clar.

• Clar que es pot tenir sexe sense amor, encara que jo crec que mai ho faria, no tinc perquè dir gens a la gent que ho fa solament per plaer.

• Mai acabes de conèixer a una persona totalment, però no és el mateix fer-lo amb una persona que la coneixes 10 minuts, que fer-lo amb una persona que la coneixes 10 anys...

• No es pot diferenciar qui et vol, i qui solament vol fer-lo. Així que el millor és fer-lo amb qui tu crees que ho has de fer i si després t'adónes que solament volia sexe, fas el que cregas convenient, i si t'adónes que de debò et vol, doncs estupend!

• No,les xiques no s’han de fer de valdre utilitzant el sexe. I crec que als xics els dóna igual que siguen "fàcils" o "difícils", si les xiques són "fàcils", ho aconseguiran abans i són "difícils", ho aconseguiran després.

• Jo pense que els xics quasi sempre volen sexe. Si que hi ha xics que deixen a les seues núvies si elles no volen fer-lo, però són la minoria. Els xics estan igual de necessitats que les xiques, però a les xiques ens agrada conèixer-lo més temps per a saber si de debò és el "indicat".







ARG.

Irene M ha dit...

Lo important es tindre una vida sexual setisfactoria , completa . Una xica esta preparada quan ho fa perquè vol, sense cap presió, ni fisica ni psicologica. Es algo que ix de dins...dificil de explicar.

El Sexe "sense amor" pot ser igual de plaent que el sexe "amb amor", no cal estar enamorada per a disfrutar. Les persones solen donar-li molta importància, a la primera vegada (penetració) , per el simple fet, que ho recordarás per a sempre ...però no cal preocupar-se si el primer intent no es perfecte o inclus resulta ser catastrofic, perque al cap del temps només recordarás amb claredat , aquelles vegades que han sigut més boniques. El sexe amb amor t'aportará sensacions que potser no arribes a culminar només en el sexe , però asi estem parlant de les emocions , i cada persona es un mon ...però una cosa esta clara, el sexe asoles es lo més natural del mon i ets tu la que disfruta , no te perque importarte el "qué diran..."

La majoria de les persones que critiquen a les demes o una de dos no saven de lo que estan parlant perque no ho han experimentat mai o son la hipocresia personificada. De vegades, ixes persones solen ser persones que tu consideres amics,i no pensaves que podrien arribar a tindre un concepte de tu tan equivocat. Estem en una societat maxista, el tio pot fer-ho en moltes i es guay la tia una porca. Donç jo dic que ja n'estic farta! es hora de canviar. Dones i homens som iguals i ens em de respectar mutuament.

Si el teu novio te presiona i tens por a que te deixe perque tu enca no vols sexe, donç lo millor que pots fer , es deixar-lo anar-sen, perque esta clar que no te respecta lo suficient com per a esperar-te. No hi ha que cedir perque l'altre vulga , sino perque tots dos voleu.

Les relacions es basen el el respecte i si no hi ha , no pot funcionar.

Tu eres dueña de tu cuerpo y haces lo que quieres con él !


Irene

psd: el Blog una pasada avore si s'anima la gent !

13 de febrer de 2009 23:31